Ta przystawka
chodziła Uli po głowie od czasu, gdy posmakowała jej w małej klimatycznej
knajpce.
Składniki:
(dla 4 osób)
200 g daktyli bez pestek
50 g sera błękitny lazur
50 g orzechów włoskich
Przygotowanie:
1. Ser pleśniowy kroję w wąskie słupki długości daktyli.
2. Daktyle rozkrawam i wypełniam serem pleśniowym.
3. Przed dodaniem orzechów podgrzewam daktyle w mikrofali (ok. 1 minuty), wtedy ser dokładnie wypełni ich wnętrze, a smaki dobrze się połączą.
4. Na wierzch nakładam cząstkę orzecha włoskiego.
Prosta lecz bardzo wykwintna przystawka, niebanalny smak!
(dla 4 osób)
200 g daktyli bez pestek
50 g sera błękitny lazur
50 g orzechów włoskich
Przygotowanie:
1. Ser pleśniowy kroję w wąskie słupki długości daktyli.
2. Daktyle rozkrawam i wypełniam serem pleśniowym.
3. Przed dodaniem orzechów podgrzewam daktyle w mikrofali (ok. 1 minuty), wtedy ser dokładnie wypełni ich wnętrze, a smaki dobrze się połączą.
4. Na wierzch nakładam cząstkę orzecha włoskiego.
Prosta lecz bardzo wykwintna przystawka, niebanalny smak!
Rozkoszne!
OdpowiedzUsuńMuszę je zrobić.
Kuszą niesamowicie.
Pozdrowienia!
moje smaki! zdecydowanie!:)
OdpowiedzUsuńOch, wiem, że polubiłabym to danie! Uwielbiam tego typu połączenia, a lazur = orzechy to po prostu ge-nial-na kombinacja. :)
OdpowiedzUsuń