niedziela, 29 lipca 2012

Późne i leniwe śniadanie kontynentalne

Śniadanie kontynentalne słodkie i może niezbyt zdrowe, ale za to jakie smaczne. Raz na ruski rok można sobie pofolgować, prawda? Chociaż pamiętajmy, że orzechy mają bardzo dużo wartości odżywczych:)

Podpieczony chleb tostowy + nutella + serek waniliowy + wiórki kokosowe + płatki migdałów, orzechy włoskie i laskowe.
Życzymy smacznej leniwej niedzieli!

7 komentarzy:

  1. ojej, jakie pysznosci <3 moge wpasc do Ciebie na takie cudowne sniadanko? ^^

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko zeżarło:) damy znać jak następnym razem ogarniemy coś równie pysznego xD

      Usuń
  2. :) Rozpusta! p.s. Próbuję dokończyć pracę magisterską związaną z jedzeniem również... A tak poza tym (przeczytałam Twój opis) polecasz jakąś ciekawą książkę z działu jedzenie + antropologia i okolice?:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Praca magisterska i jedzenie - marzenie:) Antropologią jedzenia interesuję się od niedawna, jak na razie bazuję na artykułach w sieci: http://anthro.siu.edu/Food%20and%20the%20Senses.pdf
      i "Cooking Skill, the Senses, and Memory: The Fate of Practical Knowledge" - dostępne w books.google.pl
      A wszystko zaczęło się od tego:
      http://stosowana.wordpress.com/2012/05/09/nie-potrafie-gotowac/ --> świetny blog tak by the way;)
      No i szykuję się jeszcze na "Food: The key Concepts".
      Wprawdzie mój angielski dogorywa, ale cóż mam okazję do ćwiczeń:P

      Usuń
  3. To jak zaczynać dzień od potężnego kawałka ciasta! :) uwielbiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...