niedziela, 5 sierpnia 2012
Coconut&Toffee mousse
Orientalny smak lekkiego musu, osłodzi każdy wieczór. Przepis jest bardzo prosty, a deser polecamy szczególnie gdy macie mało czasu na przygotowanie i dużo ludzi do wykarmienia :)
Składniki:
(10 porcji)
1 puszka masy krówkowej o smaku kokosa (400 g)
0,5 puszki mleka kokosowego 18% (200 g)
2 łyżeczki żelatyny
1 baton "Lion"
Przygotowanie:
1. Masę krówkową i mleko kokosowe wlewam do wysokiego pojemnika, i miksuję, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy.
2. Baton kroję na malutkie części.
3. Żelatynę rozpuszczam w odrobinie gorącej wody, dolewam do masy, wrzucam rozdrobnionego "Liona" i ponownie miksuję przez około dwie minuty.
4. Masę rozlewam do muffinkowych silikonowych foremek i wstawiam do zamrażarki.
5. Po upływie 30 minut foremki z częściowo zgęstniałą już masą przekładam do lodówki, gdy masa osiągnie konsystencję pianki, gotowy deser ozdabiam śmietanką kokosową lub wiórkami czekoladowymi :)
Smacznego!
xxx
Ula
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ślinię się do monitora. ;)
OdpowiedzUsuńMmmm.. prawdziwa kokosowa rozpusta ! ;D
OdpowiedzUsuńPo pierwsze piękny blog! Po drugie, jesteś naprawdę ładna! A mus wygląda bajecznie!
OdpowiedzUsuńmmm, to musi smakowac oblednie <3
OdpowiedzUsuńWow. W tym momencie czuję, że ten deser skradł moje serce :D
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie! :)
OdpowiedzUsuń