Z inspiracji pewnej Anny Puszczykowskiej opracowałam jak zwykle rażąco prosty przepis na wiosnę w środku zimy czyli fasolkę szparagową w miodowo-pomidorowej panierce:)
Składniki (1 porcja) :
- ugotowana na parze żółta fasolka szparagowa, ilość wedle apetytu :)
- łyżka płynnego miodu naturalnego
- czubata łyżka mąki tortowej
- przyprawa pomidorowa "Bruschetta"
- sól i pieprz do smaku
- mała łyżeczka masła
Przygotowanie:
1. Miód mieszamy w misce z Bruschettą, szczyptą soli i pieprzu
2. Do miski wkładamy fasolkę, dokładnie zamaczając ją w naszej miksturze
3. Na patelni roztapiamy masło i smażymy fasolkę przez chwilę
4. Całość posypujemy mąką, delikatnie obracamy fasolę i smażymy do chwili gdy panierka uzyska złoty kolor.
Potrawa jest bardzo aromatyczna więc ja podaję ją z jogurtem naturalnym i rzodkiewką :)
with love
Ula
Mmm, uwielbiam fasolkę :) Nigdy nie dodawałam do niej miodu, ale chyba spróbuję!
OdpowiedzUsuńTo danie kojarzy mi się z wiosną.
You аre so aweѕome! I do not believе I've read through a single thing like that before. So good to discover someone with unique thoughts on this topic. Really.. thanks for starting this up. This web site is one thing that is needed on the web, someone with a bit of originality!
OdpowiedzUsuńHere is my site ... payday loans