Składniki:
(2 porcje)
5 marchewek
suszony rozmaryn
sól morska
łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
1. Marchewkę obieram i kroję w cienkie paseczki.
2. Formę smaruję oliwą z oliwek, układam na niej marchewkę.
3. Posypuję wszystko rozmarynem i solą, po czym mieszam tak żeby marchewka cała obtoczyła się w soli i ziołach.
4. Piekę w temperaturze 250 st. C przez 10 minut, potem jeszcze ok. 10 minut w trybie grillowania.
bardzo lubię takie grilowane marchewki. Świetny pomysł jako przekąska, albo dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńsą nawet lepsze od frytek :)
OdpowiedzUsuńzrobione!
OdpowiedzUsuńpoczątkowo byłam negatywnie nastawiona.
myślę sobie rozmaryn, a fe! co ona sobie wymyśliła..
powąchałam saszetkę z przyprawą, dalej nie do końca przekonana.
ale jak zdjęłam z grillowej patelni i wzięłam pierwszy kęs to się rozmarzyłam, cudo!
lekko chrupiąca a jednocześnie rozpływająca się w ustach.
dzięki za przepis!
Hej bardzo, bardzo się cieszymy:)
Usuń