piątek, 9 maja 2014

Zdrowa czekolada do chleba? Czekoladowa pasta z awokado!

Być może zaskoczy Was to połączenie, ale zapewniam, że będzie smakowało. Puszysta i lekka czekoladowa pasta z awokado nadaje się jako smarowidło do chleba, ale świetnie smakuje też solo lub jako dodatek do porannej owsianki. Zdrowy i pyszny zamiennik tradycyjnej czekolady!
Przepis jest bardzo prosty, potrzebujemy:
1 dojrzałe awokado
1 duży banan
1 i 1/2 łyżki naturalnego kakao
1 lub 2 łyżki miodu
1 łyżka oleju kokosowego (opcjonalnie)

Wszystkie składniki dokładnie mielimy w blenderze, powstałą masę przekładamy do miseczki, przykrywamy i wkładamy na godzinę do lodówki lub zjadamy od razu.
Smacznego!

1 komentarz:

  1. Mnie nie zaskakuje, od razu widać, że to cudo :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...