Wiosna w pełni, rozpoczął się sezon biegania więc możemy pozwolić sobie na takie słodkie, energetyczne śniadanko w niedzielny poranek. Twarożek, Nutella i Jack Johnson - pyszności ;)
Puszysty Pan Cake Orkiszowy
1/2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżka Nutelli
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1. Mieszamy wszystkie suche składniki (mąkę, proszek, cukier w woli ścisłości).
2. Dodajemy mleko, jajko i Nutellę.
3. Wszystko mieszamy mikserem na wysokich obrotach.
4. Wylewamy niewielką porcję ciasta, ok. 3 łyżek, na rozgrzaną patelnię teflonową (najpierw mocno rozgrzewamy, potem zmniejszamy płomień żeby Pan Cake się nie przypalił xD) i smażymy na złoty kolor.
A teraz szalona konsumpcja:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz