czwartek, 6 lutego 2014

Krem z pietruszki i gruszki z mleczkiem kokosowym

Zupa z pietruszki i gruszki z mleczkiem kokosowym

Składniki:
/3 porcje/
3 korzenie pietruszki
2 ziemniaki
2 gruszki
łyżka suszonego tymianku
2 łyżki mleczka kokosowego
1/2 litra bulionu warzywnego
sól do smaku

Przygotowanie:
1. Obraną pietruszkę i ziemniaki kroję w kostkę. Dodaję do gotującego się bulionu warzywnego.
2. Dodaję pokrojoną gruszkę i tymianek. Gotuję pod przykryciem, aż warzywa i gruszka zmiękną.
3. Mielę zupę na gładki krem, dodaję mleczko kokosowe i mieszam dokładnie. W razie potrzeby dosalam.
Dodałam jeszcze podprażone na patelni, chrupiące orzechy włoskie.

Smacznego!
Salome

1 komentarz:

  1. Ale miłe zaskoczenie z samego rana! Na takie połączenie bym nie wpadła! :))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...