Kotleciki rybne
/z przepisu Sophie Dahl/
Składniki:
2 porcje
450 g (2 szklanki) gotowanego łososia, rozdrobnionego
1 łyżka dobrego domowego lub kupnego majonezu
1 łyżeczka musztardy
garstka posiekanej świeżej natki pietruszki i koperku (koperek pominęłam, bo jakoś niespecjalnie lubię:D)
1 jajko
1 łyżka oliwy
Przygotowanie:
1. Mieszamy wszystkie składniki, oprócz jajka i oliwy.
2. Lepimy niewielkie okrągłe placuszki.
3. Jajka mieszamy widelcem, smarujemy każdy kotlecik z obu stron za pomocą pędzla albo palcami.
4. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, smażymy kotleciki przez ok. 3 minuty z każdej strony aż zrobią się złociste i chrupiące.
Smacznego!
No dobrze, ale tylko jednego :P
OdpowiedzUsuń