czwartek, 12 lutego 2015

Twarogowe trufle ze szczypiorkiem

Twarogowe trufle ze szczypiorkiem
/23 sztuki/

Składniki:
300 g twarogu chudego w kostce
2 łyżki jogurtu lub kremowego twarogu (jak na sernik, lub homogenizowany)
pęczek szczypiorku
szczypta ostrej papryki
sól i pieprz do smaku
5-6 łyżek mielonego siemienia lnianego
5-6 łyżek prażonego sezamu
5-6 łyżek prażonych nasion słonecznika

Przygotowanie:
1. Na patelni prażymy osobno sezam i nasiona słonecznika. Przesypujemy do dwóch miseczek. Do trzeciej wsypujemy siemię lniane.
2. W misce ugniatamy widelcem ser (+kremowy serek, lub jogurt) z solą, pieprzem i papryką. Dodać posiekany drobno szczypiorek.
3. Małą łyżką wydzielamy porcje i kulamy kuleczki :) Układamy na talerzu.
4.Dzielimy kuleczki na trzy części i obtaczamy w słoneczniku sezamie i siemieniu.
5. Wkładamy na 10-15 minut do lodówki żeby się schłodziły, albo zjadamy od razu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...