Lato, odpoczywamy, trochę pracujemy wszystko w odpowiednich dawkach. Robimy indiańskie sesje. Biegamy boso po lesie, z wymalowanymi twarzami, i stosownym nakryciem głowy:)
/przepis pochodzi z książki "Ciasta, ciastka i takie tam" Agaty Królak/
Składniki:
szklanka płatków owsianych
ok. pół kostki masła
3-4 duuuże łyżki miodu
Przygotowanie:
1. Płatki owsiane i masło prażę na patelni.
2. Dodaję miód.
3. Gdy płatki trochę spęcznieją zdejmuję patelnię z gazu i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układam ciasteczka.
4. Piekę w 100 st. C, przez 10 min. po wyjęciu z pieca pozostawiam do ostygnięcia, bo dopiero wtedy stają się chrupiące i spójne.
*następnym razem chyba dodam jeszcze orzechy laskowe, nerkowca albo migdały i np. ziarna słonecznika lub pestki dyni
Salome.
UWIELBIAM ciasteczka owsiane, twoje wyszły piękne i na pewno bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuń